İnternet habercisi...
   

“Yeni engelli istihdamları yapılacak”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık; "Şuanda kamuda 60 bin civarında engelli istihdamının olması gerekiyor. Yeni engelli istihdamları yapılacak ve bu çalışmalar devam edecek" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Merkezi’ni ziyaret eden Çalık, burada engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Çalık, AK Parti iktidarlarında engelli vatandaşlara yönelik önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Türkiye’de 2002 öncesi var olan bir engelli profili vardı adı engelli değil, bazen ‘çürük’, bazen ‘sakat’, bazen ‘özürlüydü’. Maalesef o zaman engelli kardeşlerimizi evlerinden çıkarttırmıyorlardı, çıkartma imkanı yoktu. Ama binlerce kez şükürler olsun 2002 yılından sonra bütün toplumumuzdaki sosyal kesimlere sunmuş olduğumuz imkanlar gibi engelli, engelsiz, kadın, yaşlı genç herkese sunmuş olduğumuz imkanlar, sosyal yaşam standardını yükseltmek için yapmış olduğumuz çalışmalar sonuç verdi." ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşlara yönelik çok önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Çalık, şunları kaydetti:

"Engellilerle ilgili özellikle yapmış olduğumuz çalışmalar engelli maaşlarındaki iyileştirmeler, daha önce 24 lira olan engelli maaşları şimdi engel oranına göre 400, 500, 600 liraya kadar çıkabiliyor. Evde bakım ihtiyacı olan engelli hastalarımız içinde bir asgari ücret oranında, yani şimdi bin 300 lira tutarında evde bakım ücreti veriyoruz. Kamu da engelli istihdam oranını yüzde 3’e çıkarttık. Şuanda engelli istihdam oranımız 50 bine yaklaşmış vaziyette. Bunun daha fazla artmasını gönülden arzu ediyoruz. Şuanda kamuda 60 bin civarında engelli istihdamının olması gerekiyor. Yeni engelli istihdamları yapılacak ve bu çalışmalar devam edecek."

 

Ak Parti
04.06.2016 18:59

Siyaset Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm