İnternet habercisi...
   

"Karar, Almanya ile ilişkilerimizi ciddi manada etkileyecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için bulunduğu Kenya'da, Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bahçesinde düzenlenen ortak basın toplantısında, gazetecilerin gündemdeki gelişmelere ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Federal Parlamentosu’nda kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin kararla ilgili “İlk adımımız Büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye’ye çağırmak. Tabii ki şu anda Alman Parlamentosu’nun almış olduğu bu karar, aslında Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır” dedi.

"ALMANYA BÜYÜKELÇİMİZİ İSTİŞARELERDE BULUNMAK ÜZERE TÜRKİYE’YE ÇAĞIRIYORUZ"

Başka bir gazetecinin, Alman Federal Parlamentosu’nda 1915 olaylarına ilişkin bir tasarı onaylandığı hatırlatması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce Sayın Başbakanla da bir telefon görüşmem oldu ve bu telefon görüşmemin neticesinde ortak kanaatimiz, ilk adımımız bir defa Büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye’ye çağırmak. Büyükelçiyi Türkiye’ye çağırıyoruz. Tabii ki şu anda Alman Parlamentosu’nun almış olduğu bu karar, aslında Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır. Döndükten sonra oturacağız, bunların değerlendirmesini yapacağız ve nasıl bir adım atarız bunları konuşacağız. Ondan sonra da bizim asıl atmamız gereken adımları atacağız. Büyükelçinin gelişi ve Alman Parlamentosu’ndaki bu metinlerin değerlendirilmesi, gidene kadar Dışişleri’ndeki arkadaşlarımız onlar da bunları yapacaklar ve ondan sonra nihai kararımızı vereceğiz” cevabını verdi.

 

Cumhurbaşkanlığı
02.06.2016 21:07

Siyaset Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm