İnternet habercisi...
   

Hava Sıcaklıkları Artıyor

Ramazan ayı ile birlikte hafta başından itibaren azalarak mevsim normalleri civarında, iç kesimlerimizde yer yer normallerinin 3-5 derece altında seyreden hava sıcaklıklarının; hafta sonu ve Pazartesi günü ülke genelinde, Salı günü ise Doğu bölgelerimizde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk günleri ülke genelinde 6-12 derece arasında artması, Doğu Anadolu'nun doğusu dışında tüm yurtta en yüksek sıcaklıkların 30 derece ve üzerine çıkması bekleniyor.

Yurdumuz bugün ve yarın (11.06.2016 Cumartesi) Akdeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğusunda meydana gelecek mevzi sağanak yağışların, diğer bölgelerimiz ise genellikle parçalı ve az bulutlu havanın etkisinde bulunacaktır.

Yurdumuzun 14 Haziran Salı günü batı bölgelerimizden itibaren serin ve yağışlı bir sitemin etkisine girmesi bekleniyor. Yükselen ve mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıklarının 14 Haziran Salı günü yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde, 15 Haziran Çarşamba günü kuzey ve iç kesimlerde, 16 Haziran Perşembe günü ise Doğu bölgelerimizde 4-8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan aylık tahmin değerlendirmelerine göre hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceği ve ay sonuna kadar yurt genelinde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
10.06.2016 20:05

Çevre Şehir Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm