İnternet habercisi...
   

Ceylan Yavruları Tabiatla Buluştu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme sahasındaki Ceylanların ilk yavruları dünyaya geldi.

Yaklaşık beş aylık (148–163 gün) gebelik süresi sonunda doğumlar Mayıs ayında gözlenir. Çiftleşme dönemleri Ekim-Kasım aylarında gerçekleşir. Ceylanlar doğal koşullarda yılda bir kez yavrularlar. 3–7 yaş arasındaki dişilerde ikiz doğum oranı oldukça yüksektir. Yavrular 1,5 kg. civarında doğar ve hızla kilo alarak 3 ay içerisinde ergin canlı ağırlığının yaklaşık %70’ine ulaşırlar. Doğal koşullarda ortalama yaşam süresi 6-7 yıldır. Çoğu erkek ortalama yaşam süresinin altında yaşarken, dişiler 8-12 yıl yaşayabilir. Ceylanlar sürü halinde yaşayan hayvanlardır.

Türkiye’de “kursaklı ceylan”, “ahu”, “ceren”, “gazel” gibi isimlerle de anılan ceylanlar (Gazella subgutturosa), narin yapılı, oldukça ince bacaklı, açık kiremit-kahverengi / koyu krem sarısı tüylere sahiptir. Kuyrukları siyah renkli uzun kıllarla örtülüdür. Yüzleri, alınları, boyunlarının altı, göğüsleri, karın altları, bacakları ve arka bacaklarının kuyruğa kadar olan kısımları beyaz renklidir. Dişiler boynuzsuz, erkekler ise boynuzludur. Nadiren küçük boynuzlara sahip yaşlı dişiler görülebilir.

 

Milli Parklar
06.06.2016 21:13

Çevre Şehir Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm