İnternet habercisi...
   

Üniversitelerimiz Voltranı oluşturup kuluçkaya yatacak

Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı güçlerini birleştiriyor.

İmzalanan ortaklak protokolü ile Dünyanın teknoloji merkezi ABD Silikon vadisinde yüksek teknoloji üretmek ve Dünya pazarında yer almak için kuluçka merkezi kurulacak.

Kuluçka merkezinde, yeni teknolojiler üretilecek ve Türk bilişim markaları yaratılacak.

"TÜRK BİLİŞİM MARKALARI YARATILACAK"

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, Tarihte 3 büyük sanayi devrimi yaşandığını  hatırlatarak, bugün yaşanan bilişim ağırlıklı 4. Sanayi devriminin yaşandığını ve Türkiye’nin bu devrimi kaçırmayacağını aktardı. Dünyada teknolojinin merkezinin Silikon Vadisi olarak gösterildiğini dile getiren Rektör Yılmaz, Türkiye’nin şirketlerinin de dünya pazarına buradan açılacağını sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR"

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Türkiye’nin tarihi bir günün arifesinde olduğunu söyledi. İTÜ olarak Silikon Vadisi’nde bir merkezleri olmasına rağmen tek başlarına yapabildiklerinin sınırlı olduğunu belirterek, "Bir konsorsiyum olarak, takım olarak gittiğiniz zaman farklı bir mecraya ve sınıfa atlıyorsunuz." ifadesini kullandı.

Karaca Türkiye’nin beklediği ve istediği noktaya ulaşması için sanayi 4.0 ve 3. Nesil üniversite denilen süreçleri kaçırmaması gerektiğini söyledi. Karaca, yapılan protokol ve girişimin de bunun parçası olduğunu belirterek, "Araştırmayı, bilgiyi üretmeyi,  toplumun refahını ve standardını arttırmak için çalışan üniversiteler bir araya geldik ve bir şeyler yapma kaygısı içindeyiz." şeklinde konuştu.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün de, tarihi bir günün tarihi bir mekanda yaşandığını belirterek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın son yıllarda,  Türkiye’nin Ar-Ge, girişimcilik ve sanayinin önünü açacak çok önemli bir reform paketini devreye soktuğunu vurguladı. Bu gün imzalanan protokolün yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kurumlarından KOSGEB’in bir çağrısı olduğunu dile getirdi.

"TÜRK FİRMALARININ GÜCÜ DÜNYAYA AÇILACAK"

Toplantıda konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Türkiye’nin en önemli teknik üniversitelerinin ve yeni önemli bir vakıf üniversitesini bir araya getiren bu anlaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı. YTÜ olarak yaklaşık 2 senedir ABD, Dubai, Almanya gibi ülkelerin teknoloji ve sanayi bölgelerinde yer alabilmek için çalışma yürüttüklerini aktaran Rektör Yüksek, tek başına Yıldız Teknik Üniversitesi olarak böyle bir yatırımı yapmanın çok da kolay olmadığını aktardı.

KOSGEB’in verdiği bu desteğin önlerini açtığını aktaran Rektör Yüksek, "Bu gün buradaki imza töreni bizlerin birlikte çalışma kültürünü oluşturacak bir unsurdur. Biz üniversiteler olarak 1000’in üzerinde firmayı temsil ediyoruz. Bu gün burada gerçekleştirilen şey aslında bu 1000 firmanın gücünü bir araya getirip onları dünyaya açmaktır." şeklinde konuştu.

 

Üniversiteler
06.06.2016 00:17

Eğitim Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm