İnternet habercisi...
   

TÜBİTAK’tan İnsansız Hava Araçları Tasarımı Yarışması

“Future Flight Design (FFD)” Uluslararası Geleceğin İnsansız Hava Araçları Tasarımı Yarışması, 8-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında “İstanbul Hezarfen Havaalanı”nda yapılacak.
 
TÜBİTAK’ın, ilk defa protokol ile ortaklaşa yapacağı yarışma olan “Future Flight Design (FFD)” Uluslararası Geleceğin İnsansız Hava Araçları Tasarımı Yarışması, havacılık alanında eğitim ve öğretim yürüten tüm kurumlar ile İnsansız Hava Aracı (İHA) tasarımı ve geliştirilmesi konusunda ilgili tüm çevrelerin bir araya gelebileceği bir bilgi ve tecrübe paylaşım ortamı sağlanmasını amaçlıyor. 
 
FFD 2015 yarışmasının teması, tasarlanacak hava aracı ile “Grup Halinde bir Mikro İHA Sürüsünün (Swarm) Taşınması ve Havadan Hedef Bölgeye Bırakılması” olarak belirlendi. Sadece tasarım değil, aynı zamanda İHA’ların belli görevler yapmasının da beklendiği yarışmada birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ödül veriliyor.  
Önceki yıllarda bir kez ulusal (2010), iki kez de (2011 ve 2013) uluslararası olarak yapılan yarışmaya bu yıl Türkiye (25 takım), Hindistan (1 takım), Katar (1 takım), Bangladeş (2 takım), Polonya (1 takım), Romanya (1 takım), Pakistan (1 takım), Fransa (1 takım), Macaristan (1 takım), Çin (1 takım) olmak üzere toplam 35 takımın katılması bekleniyor.
TÜBİTAK
04.05.2015 14:31

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm