İnternet habercisi...
   

TÜBİTAK Yarışmasına Öğrencilerden Büyük İlgi

2014 yılında 10 bin 418 başvurunun geldiği “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na bu yıl 22 bin 295 öğrencinin hazırladığı toplam 13 bin 775 proje başvurusu yapıldı. Başvuru sayısında yaklaşık yüzde 32 oranında artış gözlendi.

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca, 46 yıldır düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nın final sergisi, 25-27 Mayıs 2015 tarihleri arasında Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılıyor. Ödül töreni ise, aynı yerde, 29 Mayıs 2015 tarihinde saat 11:00’de düzenleniyor.

Yarışmaya bu yıl “Türk Dili ve Edebiyatı” Alanı da Eklendi

31 Mart – 2 Nisan 2015 tarihleri arasında Ankara, Erzurum, Eskişehir, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezi ilde toplam bin 197 proje sergilendi ve bu sergilerde başarılı bulunan 202 proje final yarışmasında sergilenmeye değer bulundu. Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih alanlarında düzenlenen yarışmaya bu yıl “Türk Dili ve Edebiyatı” alanı da eklendi.

Ödül Alan Öğrencilere Üniversite Sınavında Ek Katsayı Uygulaması

Yılın Genç Araştırmacısı ödülü, Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödüllerinin verildiği yarışmada, ödül alan öğrencilere ve öğretmenlerine para ödülü ve başarı belgesi de verilecek. Ayrıca birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan öğrenciler üniversite sınavına girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere, derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda, yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacaklar.

TÜBİTAK
20.05.2015 13:31

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm