İnternet habercisi...
   

Terör Olayları

Genelkurmay Başkanlığı, 4 Haziran 2016 günü gerçekleşen olaylar hakkında bir açıklama yayınladı. Buna göre;

Hakkâri / Şemdinli’de icra edilen operasyonda;

- Yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş,
- İki Dragunov keskin nişancı tüfeği , bir Biksi makineli tüfek ve 500 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve dört mühimmatı, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 200 Doçka uçaksavar fişeği, dört adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bir araç telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi (iki adet tüp, beş adet battaniye ve dört adet uyku tulumu) ele geçirilmiş,
- Bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak / Uludere’de, icra edilen operasyonda;

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan el yapımı patlayıcılı ve silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışma sonrası bölgede yapılan aramada, bir el yapımı patlayıcı, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait dolu bir şarjör ele geçirilmiştir.

Elazığ / Arıcak’da;

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna önceden yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı (iki mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş patlayıcı madde ve telsiz komutalı ateşleme düzeneği) imha edilmiştir.

Diyarbakır ve Ardahanda;

Diyarbakır’da bir ve Ardahan’da bir olmak üzere toplam iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

Hakkâri / Şemdinli’de;

03 Haziran 2016 tarihinde icra edilen hava harekâtı sonucunda, 20 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Irak kuzeyi Gara Bölgesi ve Diyarbakır / Lice kırsalında;

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı
05.06.2016 21:34

Askeri Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm