İnternet habercisi...
   

Çok Uluslu Komando Tatbikatı

Kara Kuvvetleri Komutanlığının komando birliklerine personel yetiştiren, doktrin ve eğitime önemli katkılar sunan, teröristle mücadelede birliklerin eğitim ihtiyacını karşılayan Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında (Eğirdir) 06-12 Haziran 2016 tarihleri arasında, Bulgaristan Cumhuriyeti, Gürcistan Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin komando birliklerinin katılımıyla Çok Uluslu Komando Tatbikatı-2016 icra edildi.

Tatbikatta, harekata yönelik olarak birliklerin tabur seviyesinde müşterek ve birleşik planlama yeteneğinin geliştirilmesi, bölük seviyesinde ise taktik akın, suüstü komando harekatı ve hava hücum harekatı teknik ve taktikleri üzerine usul, esas ve terim birliğinin sağlanması hedeflendi.

Tatbikata; Kara Kuvvetleri Komutanlığından Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Kara Havacılık Komutanlığından unsurlar ile Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan komando birlikleri katıldı.

Genelkurmay Başkanlığı
14.06.2016 00:37

Askeri Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm