İnternet habercisi...
   

Tatilcilere Uyarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, eğitim yılının tamamlanmak üzere olduğu bugünlerde, tatile çıkma hazırlığı yapan Ankaralıları uyardı.

Sipahi, Başkentlilerden, tatile gitmeden yangın ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almalarını isteyerek, “Tatil dönüşü konutlarınızı bıraktığınız gibi bulmak istiyorsanız, tatile çıkmadan önce basit ama gerekli tedbirleri almayı ihmal etmeyin” dedi.

Meydana gelen yangınlarda en önemli nedenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkat çeken Celil Sipahi, yangınların, çoğunlukla alınması kolay, fakat ihmal edilen önlemler sonucu çıktığını vurgulayarak, “Basit önlemler, çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olur” diye konuştu.

MUTLAKA YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ BULUNDURUN


Yangına ilk müdahalenin önemine değinen Celil Sipahi, konut, işyeri ve motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini hatırlattı.
Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların, araçlarında kesinlikle 2 kilogramlık kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı olması gerektiğini vurgulayan Sipahi, standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla, 2 yıllık kullanım ömrü olduğunu kaydetti.

 

Ankara Büyükşehir
13.06.2016 20:46

Belediye Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm