İnternet habercisi...
   

Menengiçler “Antep fıstığı” olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ve Bergama’daki kıraç topraklarda yetişen ve hiçbir ekonomik değeri olmayan binlerce menengiç (çitlenbik) ağacını aşılama yöntemiyle antep fıstığı ağacına dönüştürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Yabani Ağaç Aşılama Projesi” adıyla yeni bir çalışma başlattı. ‘Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Projesi’ üst başlığı altında yürütülecek çalışmayla, meyveciliğin geliştirilmesine katkıda bulunarak tarımsal çeşitlilik arttırılacak.

Bu çerçevede ilk olarak,  İzmir kırsalındaki Yunt Dağları civarında yoğun olarak bulunan menengiç (çitlenbik) ağaçlarına Antep fıstığı aşılaması yapılıyor. 2-3 yıl gibi kısa sürede verime gelecek ve Antep fıstığına dönüşecek olan ağaçların her birinden yılda ortalama 25-50 kilogram ürün elde edilecek.

3 yıl sürmesi planlanan proje kapsamında, Aliağa ilçesinin Yükseköy mahallesinde 315 bin metrekarelik alanda  6 bin 950 adet aşılama yapıldı. Bergama’da ise toplam 678 bin metrekarelik alanda 16 bin 490 adet aşılama gerçekleştirilecek. Atçılar, Balaban ve Koyuneli mahallelerindeki ağaçların aşılaması tamamlandı. Seklik ve Tepeköy mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. Bayramcılar ile Öksüzler mahallelerindeki aşılama çalışmaları ise önümüzdeki günlerde başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama’daki menengiç aşılamaların Haziran sonunda bitirilmesini planlıyor.

İzmir Büyükşehir
13.06.2016 20:46

Belediye Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm