İnternet habercisi...
   

Siri Şaşırdı

Telefonla konuşarak iletişimi sağlayan Apple'nin Siri'si çok ilgi çekici ve harika bir uygulama.

Ancak son günlerde Apple'nin dijital yardımcısı Siri hakkında yabancı sitelerde dolaşan ilginç bir hikayeyi aktarmak istiyoruz.

Belirtildiğine göre Siri'ye "Charge my phone 100 percent" (Telefonumu 100% şarj et) dediğinizde Siri size 5 saniyelik bir arama iptal süresi verdikten sonra, Amerikan acil servis numarası 911'i arıyor.

Kullanıcıların yorumlarına göre, Siri, bir numara ile biten diğer mesajlarda da aynı davranışı sergiliyor. Yani "Siri, Charge my phone 112 percent" (Siri, telefonumu %112 şarj et) gibi bir şey söylediğinizde de siri 112 numarasını arıyor.

Tabi ki böyle karmaşık bir teknolojide böyle hataların olması mümkün. Bu bizim dijital yardımcıların geleceğinden ümitlerimizi köreltemez.

sayfa1.com / TV
16.07.2015 18:13

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm