İnternet habercisi...
   

Şarjınız Daha Fazla Dayanacak

Cep telefonlarında ve diğer mobil aygıtlardaki en büyük sorun şarjın fazla dayanmaması. Bir ya da bir buçuk gün dayanan şarjı uzatmanın bazı yolları var. Bunları bir çok yerde okumuşsunuzdur.

Biz size Google'ın 28 Mayıs'da yapacağı I/O etkinliğinde tanıtması beklenen yeni Android işletim sistemi Android M'nin getireceği bazı yeniliklerden bahsedelim.

Duyumlara göre Android M, enerji tasarrufu için özel olarak tasarlandı. Android M yüklü cihazlarda işletim sistemi (Android M), RAM (Hafıza) kullanımını optimize eden ve azaltan yeni özelliklere sahip olarak gelecek.

Ayrıca sistem, cihazın aktif olmadığı, ekranının açık bulunmadığı zamanlarda da şarj süresini uzatacak bazı özelliklere sahip olacak. Örneğin ışıkları ve konum belirleme işlemlerini azaltacak.

Bunların haricinde görüntülerdeki hareketlerde de enerji kullanımını azaltacak bazı düzenlemeler de yapılmış.

Sonuç olarak Android M yüklü cihazlar diğerlerinden daha az enerji harcayarak bataryamızın dayanma süresini uzatacak.

Ancak, şarjı bir ya da bir buçuk gün giden bir cep telefonunun şarj dayanma süresinin iki katına çıkacağı gibi bir beklentiye kapılmamak lazım. Bizim görüşümüz tüm bu yeniliklerin şarj süresini ancak bir kaç saat uzatabileceği yönünde.

sayfa1.com
26.05.2015 13:45

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm