İnternet habercisi...
   

S6 ve S6 Edge'si Olanlara Yeni Özellik

Google, Android 5.0 sürümüyle beraber misafir modunu kullanıma sundu. Ancak Samsung, S6 ve S6 Edge telefonlarında bu özelliği kullanmamıştı.

Son alınan duyumlara göre Samsung Haziran ayı içinde yayınlayacağı bir güncelleme ile hem telefonları Android 5.1 sürümüne geçirecek, hem de her iki telefon için de misafir modu ve RAW formatında resim özelliğini kullanıma sunacak.

RAW Resim Formatı Nedir?

RAW terimi, genellikle ham veri için kullanılan bir ifadedir. RAW formatındaki resimler ise doğrudan JPEG gibi bir resim oluşturmak yerine düşük kaliteli bir JPEG resim ile birlikte resmin işlenmemiş bir halini ve METADATA denilen resim ile ilgili bir çok veriyi kaydeder.

Bu durumu eski fotoğrafçılıkta kullanılan negatif resme benzetebiliriz. Bilindiği gibi negatifler daha sonra istenilen boyut, tür, kalite ve diğer teknik (ışık gibi) özelliklere sahip değişik biçimlerde resimlere dönüştürülebilir.

RAW formatındaki resimler de resim işleme programları aracılığıya farklı formatlara dönüştürülebilir ve bu dönüştürme sırasında diğer resim formatlarının birbirine dönüştürülmesi işlemlerinde karşılaşılan kalite kaybı yaşanmaz.

RAW formatındaki resimlerde resim işlenmeden kaydedildiği için kaydedilme işlemi daha kısa sürede yapılır ve çekim hızı artar.

RAW formatındaki resimlerin boyutları JPEG formatından daha büyüktür fakat TIFF formatı kadar büyük değildir.

RAW'ın avantajı, çekim anında resmi işlemeden kaynaklanan veri ve ortam bilgisi kayıplarının olmaması, resmin hızlı biçimde çekilmesi ve kaydedilmesi ve daha sonra resmi istediğiniz format, kalite, ışık ayarı vb. özelliklerle kullanabilmeniz, kaydedebilmenizdir.

 

 

sayfa1.com
14.05.2015 13:27

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm