İnternet habercisi...
   

Rusya Kendi Mobil İşletim Sistemini mi Üretiyor?

Rusya'nın söylendiği gibi kendi mobil işletim sistemini üretmesi gibi bir çalışması şimdilik bilinmiyor. Ancak Rusya'nın Androis ve iOS yerine alternatif bir mobil işletim sistemi istediği belli.

Rusya Amerikan teknolojisine bağımlı kalmak yerine Linux tabanlı Sailfis OS veya Tizen gibi bağımsız mobil işletim sistemlerini desteklemek istiyor. Bu işletim sistemlerinin kullanılmasını yaygınlaştırarak, Android ve iOS egemenliğine ve monopolüne engel olmak ve Amerikan teknolojilerine bağımlılıktan kurtulmak istiyor.

Rusya'daki mobil aygıt satışlarının %90'ı Android ve Apple aygıtlardan oluşuyor. Rusya hükümeti, bu oranı 2025 yılına kadar %50'ye düşürmeyi planlıyor.

 

sayfa1.com / TV
23.05.2015 20:43

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm