İnternet habercisi...
   

Piller ve Kamera Sensörlerinde Büyük Gelişmeler Yaşanacak

Samsung'un şu anda ürettiği piller 700 Wh (litre başına Watt / Saat) enerji yoğunluğuna sahip. Samsung'un amacı 2016 sonuna kadar 750Wh ve 2017 sonuna kadar 780 Wh yoğunluğa ulaşmak.

Bu çalışma sonucunda enerji depolama kapasitesinden ödün vermeyen daha ince piller kullanmamazı sağlayacak. Dolayısıyla telefonların kalınlığı ve ağırlığı azalmış olacak.

Pillerin voltajında da bir artış meydana gelecek. Firma bir kaç ay içinde 4.40 volta, 2017 sonunda ise 4.5 volta ulaşmayı planlıyor.

Bunların yanında piller ile ilgili bir büyük yenilik de şarj süreleri. Şirketin bildirdiğine göre, şu anda 30 dakikada %50 dolan piller, ilk aşamada 30 dakikada %75 ve son olarak 30 dakikada %80 oranında dolabilecekler.

Kamera sensörlerinde de büyük gelişmeler var. Şu anda 1,12 mikron olan sensör piksel boyutu 1 mikrona düşürülecek. Bu değerlerle sensör kalınlığı %23'e kadar azalabilir. Ancak burada görüntü kalitesinden ödün verilebilir şeklinde yorumlar olsa da Samsung üzerinde çalıştığı RWB (Kırmızı, Beyaz, Mavi) sensör teknolojisi ile renklerde daha iyi bir gerçeğe uygunluk seviyesi yakalayacağını düşünüyor.

sayfa1.com / AAu
27.05.2015 09:28

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm