İnternet habercisi...
   

Otomotivde Eşdeğer Parça Dönemi Başladı

Eşdeğer Parça Belgelendirmesi; Hazine Müsteşarlığı'nın koordinasyonunda Türk Standardları Enstitüsü(TSE), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği(TAYSAD), üniversiteler ve diğer paydaşlarla yapılan yaklaşık üç yıllık çalışma sonucunda, Hazine Müsteşarlığının 13.01.2015 tarih ve 2015/2 sayılı genelgesi ile resmileşti.

Söz konusu genelge ile Eşdeğer Parça Belgelendirme yetkisinin 2 yıllık süre için TSE'ye verilmesi karara bağlandı. 

Bu uygulamayla ilk 2 yıl TSE olmak üzere daha sonra akredite edilmiş belgelendirme kurumlarınca onaylanacak muadil ürünler orijinal parça yerine kullanılabilecektir.

TSE, 1 Haziran 2015 tarihinde başlayan bu belgelendirme faaliyetine ait dokümantasyon, personel, eğitim ve laboratuvar hazırlıklarını tamamlayarak başvuruları almaya başladı.

Bundan böyle tüketiciler orijinal parça yerine bununla aynı özelliklere sahip eşdeğer parçayı daha uygun fiyata satın alabilecekler. Böyle hem tüketiciler için sigorta maliyetleri düşecek, hem de aynı kalitede üretim yapan yerli sanayicilerin ürünleri orijinal parça yerine kullanılabilecek, bu sayede otomotiv yan sanayinin gelişmesinin önü açılacak.

TSE
01.06.2015 09:37

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm