İnternet habercisi...
   

NSA Casus Yazılım Kullanmak İstiyor

Yabancı teknoloji sitelerinde bu günlerde dolaşan bir habere göre Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) belgelerinde, kurumun Google Play Store aracılığıyla kullanıcıların bilgisayarına veya mobil aygıtlarına bir casus program yüklemek istediğine dair ifadeler var.

NSA'nın İnterneti izlediği biliniyor. Ancak pek göz önüne çıkmayan bir konu, kurum bilgisayarlarının bu konuda yetersiz kalması. Çözüm olarak kurumun bazı kişilerin aygıtlarına yüklediği casus yazılım aracılığıyla bilgileri aygıtta tutmayı ve gerekli gördüğü zaman sunucularına transfer etmeyi istiyor olabilir.

Bir süredir gelen haberlere göre FBI ve diğer bazı güvenlik kurumları, tüketici bilgilerini şifreleyen sistem ve teknolojilerde kurumların istediği zaman şifrelenmiş veriyi çözebileceği bir özellik bulunması için yoğun bir lobi faaliyeti içindeler.

Bununla ilgili olarak büyük teknoloji şirketlerin Başkan Obama'ya bir mektup yazmışlardı. Mektupla ilgili haberimizi şuradan okuyabilirsiniz.

 

sayfa1.com / TV
23.05.2015 20:43

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm