İnternet habercisi...
   

LG G4'ün Kamera Özellikleri

LG G4, pek çok Android haber sitesinde en iyi Android telefonlar arasında gösteriliyor.

23 Mayıs'dan itibaren 2.199 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak LG G4 fotoğraf özellikleri ile dikkat çekiyor.

LG G4'ün ana kamerası 16 megapiksel ve optik resim stabilizasyon özelliği bulunuyor. Yani hareketli resimleri daha iyi çekebileceğimiz bir teknoloji kullanıcılara sunuluyor.

Ayrıca laser yardımıyla odaklanma özelliği de var.

Bunların dışında yazılım tarafında Samsung'un bir güncelleme ile sonradan kullanıcılarına sunduğu RAW fotoğraf özelliği de mevcut.

RAW Resim Formatı Nedir?

RAW terimi, genellikle ham veri için kullanılan bir ifadedir. RAW formatındaki resimler ise doğrudan JPEG gibi bir resim oluşturmak yerine düşük kaliteli bir JPEG resim ile birlikte resmin işlenmemiş bir halini ve METADATA denilen resim ile ilgili bir çok veriyi kaydeder.

Bu durumu eski fotoğrafçılıkta kullanılan negatif resme benzetebiliriz. Bilindiği gibi negatifler daha sonra istenilen boyut, tür, kalite ve diğer teknik (ışık gibi) özelliklere sahip değişik biçimlerde resimlere dönüştürülebilir.

RAW formatındaki resimler de resim işleme programları aracılığıya farklı formatlara dönüştürülebilir ve bu dönüştürme sırasında diğer resim formatlarının birbirine dönüştürülmesi işlemlerinde karşılaşılan kalite kaybı yaşanmaz.

RAW formatındaki resimlerde resim işlenmeden kaydedildiği için kaydedilme işlemi daha kısa sürede yapılır ve çekim hızı artar.

RAW formatındaki resimlerin boyutları JPEG formatından daha büyüktür fakat TIFF formatı kadar büyük değildir.

RAW'ın avantajı, çekim anında resmi işlemeden kaynaklanan veri ve ortam bilgisi kayıplarının olmaması, resmin hızlı biçimde çekilmesi ve kaydedilmesi ve daha sonra resmi istediğiniz format, kalite, ışık ayarı vb. özelliklerle kullanabilmeniz, kaydedebilmenizdir.

sayfa1.com / AC
20.05.2015 22:25

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm