İnternet habercisi...
   

iOS İçin Nusrat Hazır

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen mobil oyun ‘Nusrat’, ios işletim sistemli Apple marka mobil cihaz kullanıcılarının da beğenisine sunulacak.  Çanakkale Zaferi’nin en önemli simgelerinden biri olan Nusrat Mayın Gemisi’nden ismini alan oyun özellikle gençlerin yoğun ilgisini çekiyor.

2 hafta sonunda 50 binden fazla yüklendi 
Özel ses ve görüntü efektlerinin yeraldığı oyun, mobil marketlerde ilk iki haftanın sonunda 50 binin üzerinde yüklendi. Oyunun fragmanı da kısa bir sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

Yeni ve en popüler uygulamalar arasında en iyi 10 oyun arasında!
Yayınlandığı ilk günde Google’nin ‘Global Top 500 En Yeni Uygulamalar’ sıralamasına 284. sıradan giriş yapan Nusrat’ın ilk 2 hafta içinde ‘En iyi 10’ sıralamasına girdiği öğrenildi. Mobil oyun, 15 gün içerisinde  Android işletim sistemli cihazların uygulamalarının bulunduğu Google Play markette dünyanın “en popüler oyunları” kategorisinde ise 56. sıraya  yükselerek gençlerin  beğenisini kazandı

Android markette ve Apple Store’da kullanıcıların beğenisine sunulan mobil oyunun, gençlerin tarih bilincine katkı sağlaması hedefleniyor.

3 boyutlu mobil oyunun ilk bölümünde, elinde kalan son 26 mayını Çanakkale Boğazına döşeyerek düşman donanmalarına büyük kayıplar verdiren Nusrat Mayın Gemisi’nin bu tarihi görevi işleniyor. Diğer bölümlerde ise oyuncuların top atışları ve çatışmaların olduğu 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı gibi mücadeleleri başarıyla geçebilmesi amaçlanıyor.

Çanakkale, Sarıkamış, Sakarya, Malazgirt gibi tarihi olayların yıl dönümlerinde on binlerce genci bir araya toplayan ve imza attığı projelerle genç nesillerin tarih bilincinin daha da gelişmesini amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gelecek dönemlerde mobil dünyada daha sık yer alması bekleniyor.

Gençlik ve Spor
12.05.2015 10:54

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm