İnternet habercisi...
   

Hololens İle Tanıştınız Mı?

Microsoft Hololens, Google'ın Glass'ına benzeyen bir gözlük ve arkasındaki teknoloji.

Ancak Hololens'in kullanım amaçları, Google Glass'ınkinden çok farklı.

Hololens, gerçek Dünya ile sanal gerçekliği bir arada görmenizi sağlıyor. Adından da anlaşılabileceği gibi gözlüğü taktığınızda karşınızda gerçek Dünya görüntülerinin yanında hologramlar da görünüyor.

Aslında gözlük bir bilgisayar. Bir sanal gerçeklik bilgisayarı.

Windows 10 ile birlikte çalışan Hololens ile bilgisayar ekranında görebileceğiniz 3 boyutlu görüntüleri bir hologram olarak herhangi bir yerde, örneğin odanın bir kenarında, masanızın üzerinde görebiliyorsunuz.

Tabii ki olay sadece görüntüden ibaret değil. Elinizi fare gibi kullanarak görüntüleri değiştirebiliyor ve taşıyabiliyorsunuz.

Hololens ile gelen sanal gerçeklik bize gerçek Dünya üzerinde hologramlar la, gerçeklik ve sanallığı birleştirerek yeni keşifler yapmamıza da imkan veriyor.

Hololens'in özellikle eğitim dünyasına çok şey katacağını ümit ediyoruz.

Microsoft da çok ümitli. Bu günlerde hololens ile ilgili akademisyenlerin katılabileceği 100.000 $ ödüllü bir yarışma da düzenliyor. Yarışmaya Hololens'e yeni deneyimler katabilecek tüm biliminsanları davetli.

Sözle anlatmaya çalıştık. Daha iyi anlamak ve ne büyük bir teknoloji olduğunu daha iyi kavrayabilmek ve belki de Hololens ile kendi yapabileceklerimizi keşfetmek için aşağıdaki tanıtım filmlerine gözatmanızı öneririz.

https://www.youtube.com/watch?v=SKpKlh1-en0

https://www.youtube.com/watch?v=qym11JnFQBM#t=41

 

sayfa1.com / TV
08.07.2015 19:11

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm