İnternet habercisi...
   

Google Android One'ı Türkiye'ye Getiriyor

Türkiye'de yeni kurulacak 4G teknolojisi ile birlikte Google, Android One'ı Türkiye'de de kulanıma açıyor.

Android One'ın Türkiye'ye girişi General Mobile ile olacak. General Mobile'in 4G teknolojisini kullanan 5 inç HD IPS ekranlı, 64 bit Qualcomm Snapdragon çipli, 2 GB hafızalı ve 16 GB kayıt kapasiteli Android Lollipop işletim sistemli telefonu Android One cihazlar için pek de ucuz olmayan 700 TL gibi bir fiyattan satışa sunulacak.

Android One Nedir?

Android One, Google'ın, Android telefonlarını kendisi için geliştirilmiş donanım ve özel yazılımla beraber çok daha hızlı ve az pil tüketecek şekilde çalıştırmak için geliştirilmiş bir teknoloji.

Android One ile birlikte cep telefonlarının kaynakları sömüren uygulamalardan kurtarılması, arayüz ve kullanımın daha sade bir hale getirilmesi de amaçlıyor.

Ayrıca güncellemeler de otomatik olarak ve son derece hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

Android One düşük maliyetli ve düşük donanımlı cep telefonlarında yüksek performansı da vaadediyor.

İşin ticari yönüne bakılacak olursa Google'ın, Android One ile Android kullanan telefonlar üzerinde daha fazla hakimiyete sahip olmayı amaçladığını söyleyebiliriz.

sayfa1.com
13.05.2015 11:05

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm