İnternet habercisi...
   

Glaxy S8 Süper Çözünürlükte Olacak

UBI Research araştırma şirketinin verilerine göre Samsung'un 2017 yılının başlarında çıkarmayı planladığı Samsung Galaxy S8 büyük ihtimalle 4K görüntü çözünürlüğü ile gelecek.

Peki bu ne demek?

Bilindiği gibi sayısal görüntüleme aygıtlarında (cep telefonu, monitör vs.) resimler piksel denilen renkli noktalar yan yana getirilerek oluşturuluyor.

Full HD bir görüntüleme aygıtında yatay olarak 1920, dikey olarak 1080 piksel bulunuyor. Yani ekranda toplam 2.073.600 piksel var.

4K çözünürlükte ise (Ultra HD) piksel sayısı yatay olarak 3840, dikey olarak 2160 piksel bulunuyor. Bu ekranlarda ise toplamda 8.294.400 piksel var. Yani Full HD çözünürlüğün tam 4 katı.

Galaxy S8'in 5.5 inç bir ekranla geleceğini tahmin ediyoruz. Bu yaklaşık 67 santimetre kare eder. Düşünün bu ekranda 8 milyondan fazla piksel bulunacak.

Bunun faydası ise şudur: Daha küçük noktalarla oluşturulan görüntüler daha kaliteli görülür ve çok daha fazla ayrıntı içerebilir.

 

sayfa1.com / AAu
09.06.2016 00:34

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm