İnternet habercisi...
   

Danıştay Kararı: "Türk Milli Eğitim Sisteminin Temeli Atatürk İlke ve İnkılaplarıdır."

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’in 15. maddesinde düzenlenen, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılığı yazılı sınavı sınav konuları arasında “Atatürk İlke ve İnkılapları” konusunun yer almaması ve diğer hükümlerin bazı hükümlerin hukuka aykırı olmadığı ve iptali için Eğitimİş sendikasının açtığı dava Danıştayda sonuçlandı.

Danıştay kararında; Türk Milli Eğitim Sisteminin temelinde Atatürk ilke ve İnkılaplarının bulunduğu, bu nedenle Türk Milli Eğitim sisteminin yönetim kademesinde yer alan müdür yardımcısı ve müdür yardımcılarının da belirtilen esaslar dahilinde eğitim vermesini sağlamak amacıyla Atatürk İlke ve İnkılap tarihi konusunda belirli bir seviyede bir bilgi sahibi olması gerektiğini ifade edildi.

Aynı gerekçelerle Yazılı Sınav Başvuru kılavuzunun da yürütmesi durdurulmuştur.

Aynı davada, yöneticilerin mülakat ile atanmalarının iptali istemi ise reddedilmiştir.

Eğitim İş Sen.
02.06.2016 21:07

Eğitim Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm