İnternet habercisi...
   

Apple, Google ve İstihbarat Servislerinin Buluşması

Yabancı teknoloji sitelerinde dolaşan bir habere göre, Apple ve Google, 7 ülkenin istihbarat sevisleriyle, istihbarat servislerinin ve hükümetlerin bilgi talepleri hakkında gizli bir toplantı yaptı.

Görüşmeye katılanlar arsında ABD istihbarat kuruluşları yanında Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve İsveç istihbarat kuruluşları da var.

Toplantıda ağırlıklı olarak teröristlerin ve kriminal suçluların tercih ettiği ağların kontrolü konusunun görülüşlüdğü tahmin ediliyor.

Her zaman belirttiğimiz gibi. Bu gibi faaliyetlerin istihbarat örgütlerinin ve firmaların işine yarayacağı kesin. Bunu bizim yararımıza kullanacaklarını da varsayabiliriz. Ancak sorun şu ki, bu tür faaliyetlerde, alınan kararlar ve anlaşmalarda kullanıcıları temsil eden hiç bir bağımsız kuruluş yok. Bu da bizi özel hayatımızın gizliliği hakkında bazı tereddütlere sevkediyor.

sayfa1.com / AAu
24.05.2015 17:15

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm