İnternet habercisi...
   

Android Telefonumu Nasıl Hızlandırabilirim

Hayatımız cep telefonu oldu. Daha doğrusu cep telefonu telefon olmaktan çıktı, yaşam tarzı olmaya başladı. Her şeyimizi ona sorar, onunla halleder olduk.

Milyonlarca uygulama var. İçinde çok iyi iş gören ve çok yararlı olan uygulamalar var. Hepsi hayatımızı kolaylaştırıyor.

Fakat can sıkıcı bir şey var ki, o da telefonumuz çalışırken yapmak istediğimiz veya acil gördüğümüz işi yaparken bizi bekletmesi.

Telefonlar ne yazık ki zaman içinde yavaşlıyor. Hiç bir telefon ilk aldığımız zamanki kadar hızlı değil.

Peki neler yavaşlatıyor telefonumuzu? Hızlandırmak için neler yapabiliriz? İşte size 5 öneri.

1. Kullanmadığımız programları kaldırın: Programların bazıları arka planda çalışarak telefonumuzu meşgul ederler. Hangi programın ne nazan ne yaptığını bilemeyeceğimizden en iyisi kullanmadığımız programları kaldırmaktır. Hem bu şekilde yer de kazanmış oluruz.

2. Kayıt alanını temizleyin: Kullanmadığınız uygulamalar yanında, kayıt deponuza kayıtlı olan diğer dosyaları da temizlemekte fayda var. Özellikle telefonunuzun kayıt alanı çok fazla doluysa yavaşlama olabilir. Ancak burada çok dikkatle olmalıyız. Mümkünse silmeden önce dosyalarınızı bir bilgisayara yedekleyin. Ve eğer bir dosyanın neye yaradığından emin değilseniz sakın onu silmeyin. Bir bilene bu işi yaptırmak da iyi bir tercih olabilir.

Bazı telefonlarda bulunan hızlandırıcılar bu konuda size yardımcı olabilir. Hızlandırıcıların bazıları hafızayı da (Hafıza kayıt alanı değildir. Çalışan programlar hafızayı çalıştığı sürece kullanırlar.) boşaltarak telefonunuzu kapatıp açmışsınız gibi bir hızlanmaya da sebep olabilirler.

3. Arabelleğinizi temizleyin: Verilerin arabelleklenmesi  çok yararlı bir özelliktir. Aynı veriyi tekrar kullanmanız gerektiğinde bu veri yeniden oluşturulmaz veya Internetten uzak bir kaynaktan tekrar indirilmez ve telefonunuzdaki son hali kullanılır. Fakat zamanla ara belleğin büyümesi telefonunuzu yavaşlatacaktır. Telefonunuzda ara belleği temizleme seçeneğini bulun ve zaman zaman bu temizliği yapın.

4. SD kart kullanıyorsanız kartınızı gözden geçirin: SD kart, telefonun belleğinden daha yavaş çalışır. Bu nedenle SD kartınızı temiz tutun. Sadece yedekleme amacıyla kartta bulunan dosyalar varsa bunları bilgisayarınıza alın.

Ancak SD kartın boşaltılması telefonda bir çok uyarı ile karşılaşmanıza neden olabilir. En iyisi kartı çıkarıp gerekiyorsa adaptörünü kullanarak bilgisayara bağlayın ve verileri bilgisayara yedekleyin. Daha sonra kartı formatlayın.

SD kartları kullanırken dikkat edilmesi gereken bir önemli konu  da şudur. Eğer uygulama kuracaksanız bunları SD kartlara kurmayın. Telefonun kendi kayıt alanını boşaltın ve uygulamaları buraya kurun.

Bu arada size bir de müjde verelim. Son dedikodulara göre iPhone telefonlarda bundan böyle en az kayıt kapasitesi 32 GB olacak. Herhalde bu yer sıkıntımıza bir parça çare olur.

5. Fabrika ayarlarına geri dönün: Bunu size söylemek istemezdik ama son çare fabrika ayarlarına geri dönmektir. Eğer hiç çareniz kalmadıysa fotoğraflarınızı ve diğer belgelerinizi yedekleyin ve fabrika ayarlarına geri dönün. Tabi uyaralım telefonunuzu yeniden hazırlamak için saatlerinizi harcayacaksınız. Ona göre.

 

sayfa1.com / AC
04.06.2016 18:59

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm