İnternet habercisi...
   

Android M Hakkında Bazı Dedikodular

Google'ın I/O etkinliğinde açıklayacağını söylediği yeni Android işletim sistemi "Android M" (Android 6) ile beraber hangi özellikler gelecek. İşte size bir kaç dedikodu.

Google Android sürümlerini isimlendirmek için alfabetik bir sıralama izliyor. Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, KitKat ve Lollipop.

Şimdilik Android M olacağını bildiğimiz yeni sürüm Android'in adı M ile başlayan bir kelime olabilir. Teknoloji sitelerinde dolaşan dedikodulara göre bu isim Muffin, Marshmallow, Milky gibi bir şey olabilir.

Bir başka dedikodu ise Android M'nin Material Design ilkelerine göre dizayn edildiği (Material Design aşağıda açıklanıyor). Material Design yeni bir şey değil. Buradan LolliPop benzeri bir görüntü anlayabiliriz.

Diğer bir dedikodu ise daha fazla etkileşim. Yeni işletim sisteminin geliştiricilere el değmeden iletişim ile ilgili bazı imkanlar sunuyor. Bu da sesle kontrol edebileceğimiz daha fazla uygulama yapılacağı anlamına geliyor.

Yeni Android'in daha fazla iş hayatı dostu bir işletim sistemi olacağı da söyleniyor. Yani masada çalışmayanlar için yardımcı bir çok faktör içerecek.

Ödemeler için Android Pay geliştirildi. Yeni android Android Pay aracılğıyla kullanıcılara, geliştiricilere ve şirketlere güvenli ödeme imkanı sunacak.

Bir diğer söylenti, Android akıllı saatlerin ve diğer giyilebilen akıllı aygıtların (Android Wear) iOS aygıtları ile eşleşebileceği ve beraber çalışabileceği.

Daha önce şuradaki haberimizde de belirttiğimiz gibi Android M'nin tanıtımının, 28 Mayıs'da düzenlenecek Google I/O etkinliğinde yapılması bekleniyor.

sayfa1.com / PA
23.05.2015 20:43

Teknoloji Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm