İnternet habercisi...
   

Yunan Parlamentosu Ekonomik Tedbirler Paketini Onayladı

Yunan Parlamentosu, kreditörleri tarafından köprü kredinin verilmesi ve üçüncü yardım paketinin yolunun açılması için talep edilen ön düzenlemeleri 300 üyeden 229’unun “Evet” oyuyla kabul etti.

64 hayır oyunun yarısının hükümeti oluşturan Syriza partisinden çıkması ise, Hükümetin güvenirliği ve ülkedeki siyasi istikrar sorununu gündeme getirdi. Başbakan  Çipras; oylama öncesinde yaptığı konuşmada, bu anlaşmanın kendisine sunulan en iyi koşullar olduğunu, partisinden anlaşmaya karşı çıkanların bundan daha iyi teklif getirmediklerini söyledi.

Önceki Maliye Bakanı Yanis Varoufakis anlaşmaya Hayır oyu kullandı. Yeni Maliye Bakanı Efklidis Tsakalatos ise anlaşmayı savunurken, bunun zor bir anlaşma olduğunu, ekonomik olarak uygulanabilir olup olmadığını sadece zamanın gösterebileceğini, doğru birşey yapıp yapmadıklarını bilmediklerini, fakat başka seçenekleri olmadığını ve pekçok şeyin, politikacıların değişiklikleri nasıl ele alacaklarına bağlı olduğunu ifade söyledi.

Yunan Parlamentosu'nun Anlaşmaya evet demesinin ardından, bugün Eurogrup’un bir telekonferans yaparak durumu değerlendirmesi bekleniyor.

Bu arada ülkedeki nakit sıkıntısına çözüm olacak üç aylık köprü yardımın 28 AB ülkesinin katıldığı Avrupa Mali İstikrar Mekanizması’ ndan (EFSM) 7 milyar Euro olarak gelmesi bekleniyor. Bu kredinin, Ağustos’taki yaklaşık 5 milyar Euro’luk borç ödemesine yetmeyeceği, fakat Temmuz ayının ihtiyaçlarını karşılayacağı, 20 Temmuz’daki geri ödemenin yapılabileceği söyleniyor.

Bu arada, yaklaşık üç haftadır sermaye kontrolü uygulanan Yunan Bankalarının; 17 Temmuz Cuma ya da 20 Temmuz Pazartesi günü açılıp açılamayacağı halen bilinmiyor.

Parlamento'da ekonomik tedbirlerin oylandığı sırada, Atina sokaklarında anlaşma karşıtı şiddet gösterileri yapıldı, mağazalar ve araçlar yakıldı.

(Kathimerini-17.7.2015)

Ekonomi Bakanlığı
16.07.2015 18:13

Ekonomi Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm