İnternet habercisi...
   

Ne Yediğinizi Bilin

Türkiye'de obezite artıyor. Sağlıklı yaşam için sağlıklı bir kiloda bulunmak şart. Sağlıklı kalabilmek için yediklerimizin kalorisini bilmek ve belki ke kendimize bir diyet programı hazırlayabilmek için ihtiyacımız olan kaynak hazır.

Daha önceleri başka ülkelerin resmi sitelerinde gördüğümüz gıda içerik veritabanı Türkiye'de de kullanıma açıldı. Ancak bilen ve kullanan pek yok.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan, Türkiye'de tüketilen, işlenmiş-işlenmemiş tarımsal ürünlerin, besin öğeleri bileşimlerinin ve enerji değerlerinin yer aldığı Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı (TürKomp), 14 gıda grubundan 580 gıdaya ait 100 gıda bileşeni için yaklaşık 63.000 bileşen ve enerji değeri verisini barındırıyor.

TürKomp Veritabanı için bir de site hazırlanmış. Sitede gıdaların kalori miktarları ile içerdiği bileşenlerin miktarlarına erişebildiğiniz gibi kendinize bir beslenme çantası hazırlayarak bir öğünde aldığınız veya almayı planladığınız kalari miktarını öğrenebiliyorsunuz.

Sitede gıdaya, bileşenlere ve beslenmeye göre listeler hazırlayabileceğiniz gibi yiyeceklerin bileşen miktarlarını, örneğin kalori değerlerini de karşılaştırabiliyorsunuz.

TürKomp sitesine ulaşmak için tıklayın.

sayfa1.com
16.07.2015 17:40

Sağlık Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm