İnternet habercisi...
   

Milli Gelire Oranla En Yüksek İnsani Yardım Yapan Ülke

TÜRKİYE, MİLLİ GELİRE ORANLA EN YÜKSEK İNSANİ YARDIM YAPAN ÜLKE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan 105. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu, "2030 Gündemine katkı sağlayacak önemli platformlardan biri olacağına inandığımız 10. Avrupa Bölge Toplantısı’nın 2017 yılında İstanbul’da yapılacağını duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum." dedi.

Soylu, işgal altındaki Arap topraklarında yaşayan işçilerin durumuna ilişkin Ryder tarafından sunulan raporu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bölgede artan baskı ve şiddetin yanında kaynak ve malzeme girişi başta olmak üzere getirilen kısıtlamaların Filistinlilerin hayatını daha da zor hale getirdiğine dikkati çekti.

Uygulanan bu kısıtlamaların kaldırılmasının ve barış sürecinin canlandırılmasının bölgede ekonominin iyileşmesi ve istihdam yaratılması için bir ön koşul olduğuna inandıklarını ifade eden Soylu, "BM tarafından kabul edilen 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi insan merkezli, kapsayıcı ve dönüştürücü hedefleriyle, küresel ölçekte sosyal adaletin sağlanması için atılmış tarihi bir adımdır." dedi.

- ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı İstanbul’da yapılacak

Soylu, 2019 yılında kutlanacak ILO’nun 100. yılı bağlamında hayata geçirilen yüzyıl inisiyatiflerinden biri olan "Yoksulluğa Son Verilmesi İnisiyatifi"nin ILO’nun 2030 gündemine sunacağı katkının daha iyi tanımlanmasına yardımcı olacağını belirterek, yoksulluğun küresel bir sorun olarak işgücü piyasalarına ve dengesiz gelir dağılımına sebep olduğunu söyledi.

Soylu, "2030 Gündemine katkı sağlayacak önemli platformlardan biri olacağına inandığımız 10. Avrupa Bölge Toplantısı’nın 2017 yılında İstanbul’da yapılacağını duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum." şeklinde konuştu.

Tam istihdam, saygın iş hedefleri ve sosyal koruma sistemlerinin tesis edilmesinin yoksulluğun sona erdirilmesinde büyük önem taşıdığına inandıklarını dile getiren Soylu, özellikle çalışan yoksulluğu ile mücadelede asgari ücret sistemlerinin tesisi ve güçlendirilmesi, eşitsizliklerle mücadele, kadınların ve gençlerin işgücüne katılım oranlarının artırılmasını ve kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınmasını önemli politika alanları olarak benimsediklerinin altını çizdi.

Türkiye’nin 2,7 milyondan fazla geçici koruma altında bulunan Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Soylu, bu durumun işgücü piyasasında ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek ve bu kişilerin mağdur olmadan işgücü piyasasına dahil olmalarını sağlamak üzere bu yılın başından itibaren Suriyeli sığınmacılara çalışma izni vermeye başladıklarını ifade etti.

ILO Genel Direktörü Ryder’ın geçen hafta ilk defa İstanbul’da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’ne katılımları ve ayrıca Şanlıurfa ve Harran’da Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan geçici koruma merkezlerine yaptığı ziyaretin, uygulamaların yerinde görülmesi ve daha kapsamlı işbirliklerinin geliştirilmesi açısından oldukça yararlı olduğuna vurgulayan Soylu, "Ülkemin milli gelire oranla en yüksek insani yardım yapan ülke olduğunu vurguluyor ve bir kez daha uluslararası toplumu bu insani trajedi için harekete geçmeye ve bölge ülkeleri üzerindeki yükü paylaşmaya davet ediyorum." dedi.

Çalışma Bakanlığı
05.06.2016 21:34

Sosyal Güvenlik Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm