İnternet habercisi...
   

Basketbolda Rio 2016 İçin Kritik Viraj

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına sayılı günler kala, basketbolda A Milli Erkek ve A Milli Kadın Basketbol Takımlarımız için kritik sürece girildi. Potanın Perileri bu ay 12 Dev Adam ise Temmuz’da Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek için sahaya çıkacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Rio 2016 sürecinde milli sporcularımızın kota alma mücadelesinin sürdüğünü, takım sporlarında ise basketbolda büyük bir heyecanın yaşanacağını söyledi. Şu ana kadar 148 sporcumuzun Rio 2016 vizesi aldığını hatırlatan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin  takım sporlarında da Rio’ya katılma şansının sürdüğüne işaret ederek, “Haziran ve Temmuz aylarında kadın ve erkek basketbol milli takımlarımızla iki ayrı heyecan yaşayacağız” dedi.

Potanın Perileri’nin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda mücadele ettiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç "Avrupa ve dünya basketbolunda elde ettiği derecelerle ne kadar iyi  bir takım olduğunu herkese gösteren Kadın Milli Basketbol Takımımızın, Rio 2016’da da Ay-yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğini ümit ediyorum” diye konuştu.

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın da  Temmuz ayında Rio 2016’ya katılma hakkı kazanmak için Filipinler’de parkeye çıkacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Milli takımımız, Rio 2016 hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  12 Dev Adam’ın istediği sonuçları alarak olimpiyatlara katılacağına inanıyorum. Olimpiyat Oyunları'na kadar kota mücadelesi verecek bütün sporcularımıza, hem ülkemiz hem de kişisel kariyerleri adına büyük önem taşıyan bu kritik süreçte başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı

KADIN BASKETBOLDA RİO 2016 HEYECANI FRANSA’DA YAŞANACAK
Kadınlarda Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımız 5. olarak olimpiyat eleme müsabakalarına katılma hakkını elde etmişti. Olimpiyat eleme turnuvasına 12 ülke katılacak ve ilk 5 ülke Olimpiyatlara katılma hakkı kazanacak. Turnuva, 13 - 19 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın Nantes şehrinde yapılacak. 

Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecekler ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak olan 4 takım direkt olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. A Milli Kadın Takımımız grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde A Grubu'ndan gelecek takımla eşleşecek. Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacaklar. Finalde galibiyete ulaşan takım ise beşinci takım olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. Elemelerdeki gruplar  ve müsabaka takvimi ise şöyle:

A Grubu  B Grubu   C Grubu   D Grubu
 Küba  Kamerun   Belarus  Venezuella
 Yeni Zelanda  Türkiye  Güney Kore  İspanya
 Fransa   Arjantin  Nijerya   Çin


 
MÜSABAKA PROGRAMI

TARİH...............................................MÜSABAKA
14 Haziran...................................Arjantin - Türkiye...........(18.00)
15 Haziran...................................Türkiye  - Kamerun........(20.30)
 

“12 DEV ADAM” RİO 2016 VİZESİ İÇİN FİLİPİNLER’DE SAHAYA ÇIKACAK

Erkek Basketbol Milli Takımımızın katılacağı olimpiyat eleme turnuvası ise 4 - 10 Temmuz tarihleri arasında Filipinler’in Manila kentinde oynanacak. İki grupta yapılacak turnuvada gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale çıkacak. Yapılan müsabakalar sonucunda birinci olan takım olimpiyatlara katılacak.

A Grubu  B Grubu 
 Türkiye Fransa
 Senegal Yeni Zelanda
 Kanada Filipinler


 
MÜSABAKA PROGRAMI

 TARİH....................................................MÜSABAKA
05 Temmuz.......................................Türkiye – Kanada
07 Temmuz.......................................Senegal - Türkiye


Gençlik ve Spor
10.06.2016 20:05

Spor Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm